Franse prinsessenbonen salade

Ingrediënten

30 min    3 Personen
  • 720ml HAK Gebroken prinsessenbonen

  • 250 gr ontbijtspek in blokjes
  • 2 uien
  • 600 gr aardappels om te koken
  • Vloeibaar bakmiddel
  • Peper en zout
  • Voor de dressing:
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • Versgemalen, zwarte peper
  • Zout
  • 5 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding

  • Bak de ontbijtspekjes uit in een koekenpan, laat ze daarna uitlekken. Gooi het vet weg als het koud is.
  • Snijd de uien in blokjes en fruit de uien lichtjes aan.
  • Kook de aardappelen gaar.
  • Bak deze nog even mee met de uien.
  • Voeg daarna de spekblokjes toe.
  • Verwarm de prinsessenbonen in een kookpan zonder te laten koken.
  • Bereiding dressing:
  • Doe 2 eetlepels citroensap in een kommetje en roer er mosterd, peper en zout door.
  • Klop de zonnebloemolie door het citroensap.
  • Giet de dressing over de aardappels en groenten en garneer eventueel met wat peterselie.
  • TIP: ook lekker om de gebakken aardappels te vervangen door gekookte

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.