Bitterballen van zuurkoolstamppot en rookworst

Ingrediënten

20 min    4 Personen
  • 1 x 370ml HAK Appelcompote

  • 1 zakje aardappelpuree (poeder)
  • Melk voor de bereiding van de aardappelpuree (afhankelijk van het merk)
  • 1 magere (rook)worst
  • Paneermeel
  • 2 eieren
  • Tarwebloem

Bereiding

  • Verwarm de frituurpan op 180 graden.
  • Laat 1 bokaal zuurkool uitlekken.
  • Snijd de (rook)worst middendoor en snijd 1 helft in zeer kleine blokjes.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de verpakking.
  • Meng de zuurkool met de aardappelpuree en de blokjes rookworst.
  • Maak hier balletjes van ter grootte van een bitterbal.
  • Rol de balletjes door de bloem, het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel.
  • Snijd de rest van de (rook)worst in plakken en bak deze in een koekenpan.
  • Verwarm de andere bokaal zuurkool in een kookpan zonder het te laten koken.
  • Frituur de zuurkoolballen in een paar minuten goudbruin in de frituur.
  • Serveer met de (rook)worst, de rest van de zuurkool en de appelcompote.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.