Rode Kool met krielaardappeltjes en kipfilet

Ingrediënten

30 min    3 Personen
  • 720ml HAK Rode Kool

  • 600 gr voorgekookte verse krielaardappeltjes
  • 3 kipfilets
  • Vloeibaar bakmiddel ca. 40 gr
  • Olijfolie
  • 1 kleine ui
  • Enkele stengels bieslook
  • Voor de Marinade:
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • Gedroogde tijm of verse naar smaak, ongeveer 1 theelepel
  • Peper en zout

Bereiding

  • Meng de mosterd, honing en tijm voor de marinade, voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Smeer de kipfilets in met de marinade en laat deze 5-10 minuten intrekken.
  • Verwarm 2 bakpannen/koekenpannen met een scheutje vloeibaar bakmiddel en een scheutje olie.
  • Bak hierin de kipfilets en krielaardappeltjes rustig gaar (ca. 20 minuten)
  • Verwarm, wanneer de kipfilet en de aardappeltjes bijna klaar zijn, de rode kool rustig in een kookpan zonder het te laten koken.
  • Snijd een uitje fijn en bak deze de laatste 2 minuten mee met de krielaardappeltjes.
  • Knip de bieslook en garneer hiermee de aardappeltjes.
  • TIP: eet je met 4 personen, pak dan 2 bokalen rode kool 370 ml of serveer een frisse salade erbij.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.