Glaasjes rode kool met aardappelpuree en spiesjes van gehaktballetjes

Ingrediënten

30 min    3 Personen
  • 720ml HAK Rode Kool

  • 2 zoete appelen (bv. Elstar)
  • 450 gr vastkokende aardappelen
  • 400 gr gehakt
  • Gehaktkruiden
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Scheutje melk
  • 50 ml vloeibaar bakmiddel
  • 4 grote houten satéprikkers
  • Extra benodigdheden:
  • Aardappelstamper of vork
  • 4 lege glazen potjes (370ml) of weckpotjes

Bereiding

  • Breng het gehakt op smaak met de gehaktkruiden. Voeg het ei en 2 eetlepels paneelmeel toe en meng het gehakt. Draai hier ongeveer 20 kleine gehaktballetjes van.
  • Schil de aardappelen en kook deze gedurende 20 minuten in ruim water.
  • Verwarm het vloeibaar bakmiddel en bak de gehaktballetjes in 15 minuten gaar in een bakpan.
  • Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Bak deze in 4à5 minuten in een bakpan met antiaanbaklaag.
  • Verwarm de rode kool in een kookpan zonder het te laten koken.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze tot puree en voeg een scheutje melk toe.
  • Vul de glazen- of weckpotjes nu laagje voor laagje met de appelstukjes, de rode kool en de aardappelpuree.
  • Steek 4à5 kleine gehaktballetjes op een prikker en leg deze over het potje.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.