Verse rode kool stamppot met scholfilet en dillesaus

Ingrediënten

60 min    3 Personen
  • 720ml HAK Rode Kool

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 3-4 scholfilets
  • 100 gr magere yoghurt
  • 4 eetlepels (60ml) Dijonmosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels (60ml) citroensap
  • 3 el (een handje vol) verse dille
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper

Bereiding

  • Meng in een kom de yoghurt, de mosterd, de honing, het citroensap en de dille. Dek de kom af en zet hem ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  • Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • Kook ze gedurende 15à20 minuten in water met zout.
  • Breng de scholfilet op smaak met peper en zout.
  • Giet een laagje van minimum ½ cm zonnebloemolie in een grote koekenpan.
  • Verhit de olie op hoog vuur en leg de schol, als de olie heet is (er mag net geen rook af komen), in het midden van de bakpan.
  • Draai het vuur terug naar de middelste stand, laat de schol enkele minuten rusten en bak de schol bruin en gaar. Wacht tot de randen licht bruin worden en de vis vanzelf loslaat (schud hiervoor voorzichtig de pan).
  • Keer de scholfilet om als hij gaar en bruin genoeg is.
  • Verwarm de rode kool in een kookpan zonder het te laten koken.
  • Giet de aardappelen af en pureer deze met de rode kool.
  • Serveer de rode kool stamppot met de dillesaus.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.