Rode kool met ananas, aardappelpuree en rundervinken

Ingrediënten

40 min    3 Personen
  • 720ml HAK Rode Kool

  • 1 blik ananasstukjes op sap (230 g)
  • 3 rundervinken
  • 500 gr kruimige aardappelen
  • Een scheutje melk
  • Een klontje boter
  • Vloeibaar bakmiddel
  • Italiaanse kruiden

Bereiding

  • Breng in een pan ruim water aan de kook.
  • Schil de aardappelen en snijd ze middendoor.
  • Voeg zodra het water kookt de aardappelen toe en laat deze ca. 15 minuten koken.
  • Bak vervolgens de rundervinken gedurende 10à15 minuten gaar in het vloeibaar bakmiddel.
  • Voeg de laatste 2 minuten wat extra bakmiddel toe, alsook de Italiaanse kruiden.
  • Verwarm de rode kool in een kookpan zonder te laten koken.
  • Voeg de laatste 2 minuten de stukjes ananas toe en verwarm deze even mee.
  • Giet de aardappelen af en stamp deze met het scheutje melk en het klontje boter tot een puree.
  • Serveer de rundervinken met een klein beetje Italiaanse kruidenjus.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.