Zuurkool met appel, rozijnen, uitgebakken spek en salami

Ingrediënten

35 min    4 Personen
  • 2 x 370ml HAK Wijnzuurkool

  • 4 middelgrote aardappels, geschild en in vieren gesneden
  • 50 gr blanke rozijnen
  • 1,5 dl witte wijn
  • 200 gr spekreepjes
  • Boter
  • 1 appel (Granny Smith)
  • Cayennepeper
  • 200 gr salami

Bereiding

  • Kook de aardappels in 15 minuten gaar in water met een beetje zout.
  • Dompel de rozijnen onder in de witte wijn.
  • Bak de spekreepjes uit in hete boter tot ze knapperig zijn.
  • Spoel de zuurkool kort af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  • Doe de zuurkool in een hapjespan en giet er de witte wijn met rozijnen over.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis, snijd in kleine stukjes en doe bij de zuurkool.
  • Laat de zuurkool met rozijnen en appel 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met cayennepeper.
  • Schep de uitgebakken spekreepjes uit de pan en strooi ze over de zuurkool.
  • Blus de boter met wat water, roer goed door en doe in een kommetje.
  • Dien de zuurkool op met de gekookte aardappels, de spekjes en geef er plakjes salami bij.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.