Bladspinazie- courgettesoep met stukjes gerookte zalm

Ingrediënten

20 min    4 Personen
  • 720ml HAK Bladspinazie, gesneden

  • 1 eetlepel olijfolie (om te bakken) of een klontje boter
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 1 courgette, gewassen en in de lengte doormidden en in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel tuinkruiden bouillonpoeder
  • 125 ml room
  • 1 teentje knoflook, kleingesneden
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Cayennepeper
  • 100 gr gerookte zalm, in reepjes gesneden
  • Volkorenbrood
  • Olijfolie (extra vergine) of boter

Bereiding

  • Bak de gesnipperde ui 2 minuten zachtjes in een soeppan in wat olijfolie of boter.
  • Voeg de spinazie en de stukjes courgette toe.
  • Giet ½ liter water bij de groenten en strooi er de bouillonpoeder over.
  • Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Roer de room, de knoflook en de nootmuskaat door de soep.
  • Pureer de soep met de staafmixer en voeg eventueel nog wat water toe.
  • Breng op smaak met cayennepeper.
  • Dien op in soepkommen en garneer met de reepjes zalm.
  • Serveer met volkorenbrood en olijfolie of boter.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.