Wortelsoep met kip en rucola

Ingrediënten

25 min    4 Personen
  • 720ml HAK Worteltjes

  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 150 gr kipfilet, in stukjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 20 gr boter
  • ½ theelepel suiker
  • 125 ml room
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout
  • Een handvol rucola sla, kleingesneden
  • Volkorenbrood
  • Olijfolie (extra vergine) of boter

Bereiding

  • Los de bouillonblokjes op in 600 ml kokend water.
  • Zet het vuur zacht, doe de stukjes kip in de bouillon en laat ze 10 minuten zachtjes garen.
  • Schep de gare stukjes kip uit de bouillon en houd ze apart.
  • Fruit in een soeppan de ui gedurende 4 minuten zachtjes in boter en strooi er wat suiker over.
  • Doe de uitgelekte wortelen en de gefruite uitjes bij de kippenbouillon, breng aan de kook en doof het vuur.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de stukjes kip in de soep.
  • Verdeel de soep over de soepkommen, schep er een dessertlepel room in en garneer met de rucola.
  • Serveer met volkorenbrood en olijfolie of boter.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.