Maaltijdsoep met groenten en witte bonen

Ingrediënten

25 min    4 Personen
  • 370ml HAK Witte Bonen

  • 2 eetlepels olijfolie (om te bakken)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 courgette, gewassen en in de lengte doormidden en in plakjes gesneden
  • 2 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • Een handvol verse selderie, gewassen en kleingesneden
  • 1 teentje knoflook, kleingesneden
  • 1 theelepel tijm
  • 1 eetlepel tuinkruiden bouillonpoeder
  • Cayennepeper
  • Zout
  • Volkorenbrood
  • Olijfolie (extra vergine) of boter

Bereiding

  • Fruit in een grote pan de ui gedurende 2 minuten zachtjes in hete olie.
  • Voeg de courgette toe en bak deze gedurende 2 minuten mee.
  • Voeg de stukjes aardappel, de selderie, de knoflook en de tijm toe.
  • Giet een liter water bij de groenten en strooi er bouillonpoeder over.
  • Laat 15 minuten zachtjes koken.
  • Laat de doperwten met worteltjes uitlekken en doe ze bij de soep.
  • Doe de witte bonen in een vergiet, spoel af met koud water en doe bij de soep.
  • Laat de soep goed warm worden (niet meer koken), breng op smaak met Cayennepeper.
  • Dien op in grote soepkommen en geef er volkorenbrood bij met olijfolie of boter.
  • Tip: ook lekker met uitgebakken spekreepjes of geraspte kaas

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.