Russische salade met doperwten en worteltjes

Ingrediënten

25 min    4 Personen
  • 720ml HAK Doperwtjes met Worteltjes

  • 4 middelgrote aardappels, gewassen en in vier gesneden
  • 2 eetlepel rode wijnazijn
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • ½ theelepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie (extra vergine)
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels (Zaanse) mayonaise
  • Stokbrood of toastjes
  • 100 gr zwarte olijven

Bereiding

  • Kook de aardappels gedurende 15 minuten gaar in water met een beetje zout.
  • Laat de aardappels een beetje afkoelen en snijd in kleine stukjes.
  • Doe de rode wijnazijn in een kommetje en roer er de peper, zout, uitgeperste knoflook en suiker door.
  • Klop de olijfolie door de azijn en giet het over de aardappels.
  • Laat de doperwten en worteltjes uitlekken, snijd de worteltjes een beetje kleiner.
  • Meng de doperwten en worteltjes met de aardappels.
  • Roer de zure room en mayonaise door elkaar en meng met de aardappels en groenten.
  • Dek af en zet een uurtje in de koelkast.
  • Serveer met stokbrood of toastjes en olijven.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.