Rode Kool stamppot met scholfilet en dillesaus

Ingrediënten

35 min    3 Personen
  • 720ml HAK Rode Kool

  • 1 pakje aardappelpuree voor stamppot
  • Melk voor het bereiden van de aardappelpuree (afhankelijk van het merk)
  • 3 scholfilets van ca. 100 gr
  • Viskruiden
  • Olijfolie
  • 1 zakje dillesaus
  • Water voor het bereiden van de dillesaus
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • Extra benodigdheden:
  • Bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Bekleed een ovenbakplaat met bakpapier en leg de scholfilets hierop.
  • Bestrijk de scholfilets met wat olijfolie en strooi de viskruiden erover.
  • Bak de vis in de oven gedurende 15 minuten.
  • Verwarm intussen de stamppotpuree volgens de verpakking of maak zelf puree.
  • Verwarm de rode kool in een kookpannetje zonder het te laten koken.
  • Roer de aardappelpuree door de warme rode kool.
  • Bereid de dillesaus volgens de verpakking en voeg de extra dille toe.
  • Serveer de scholfilet met dillesaus naast de rode koolstamppot.
  • Tip: ook lekker met een augurkje erbij

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.