Franse prinsessenbonen met gepofte aardappels en hamburgers

Ingrediënten

35 min    3 Personen
  • 720ml HAK Gebroken prinsessenbonen

  • 3 pofaardappels
  • 3 hamburgers (rundvlees)
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • Kruidenboter
  • 50ml vloeibaar bakmiddel

Bereiding

  • Haal de kruidenboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Schrob de aardappels schoon, prik ze op 2à3 plaatsen, leg ze op het magnetronrooster en pof ze op 900 watt in ongeveer 10-15 minuten gaar (keer ze halverwege de tijd om).
  • Haal de aardappels uit de magnetron, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze nagaren.
  • Verwarm 50ml vloeibaar bakmiddel in een bakpan.
  • Bak de hamburgers 2 minuten op hoog vuur bruin. Zet het vuur lager en bak de hamburgers in ongeveer 10 minuten gaar (regelmatig keren).
  • Snijd de uien in halve ringen en bak ze samen met de hamburgers goudbruin.
  • Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze in de laatste 2 minuten toe aan de hamburgers en uien.
  • Verwarm de Franse prinsessenbonen in een kookpan zonder te laten koken.
  • Serveer de hamburgers met daarop het tomaten/ui-mengsel en de gepofte aardappelen in de aluminiumfolie met de kruidenboter.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.