Rode Bietensalade met zure haring

Ingrediënten

25 min    4-6 Personen
  • 720ml HAK Rode Bieten

  • 4 middelgrote aardappels, gewassen, in vieren gesneden
  • 1 potje zure haring
  • 8 augurken, klein gesneden
  • 1 eetlepel azijn van de augurken
  • 1 ui, gesnipperd
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout

Bereiding

  • Kook de aardappels gedurende 15 minuten in water met een beetje zout.
  • Laat de aardappels eerst wat afkoelen en snijd ze vervolgens in plakken.
  • Giet de bietjes af en vang het bietensap op.
  • Meng het bietensap met de azijn van de augurken, de ui en de peper en giet over de lauwwarme aardappels.
  • Doe de haring in een vergiet, laat uitlekken en snijd in (niet te kleine) stukjes.
  • Snijd de augurken in de lengte in reepjes en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
  • Meng de bietjes, de zure haring en de augurken door de (roodgekleurde) aardappels.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Dek af en zet een uurtje in de koelkast.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.