Bietensoep met Mascarpone

Ingrediënten

15 min    3 Personen
  • 370ml HAK Rode Bieten

  • ½ liter water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 250 gr mascarpone
  • Een handvol verse bieslook, klein geknipt
  • Volkorenbroodjes of stokbrood
  • Boter of olijfolie (extra vergine)
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout

Bereiding

  • Los het bouillonblokje op in een halve liter kokend water.
  • Giet de inhoud van de bokaal rode bieten (ook het sap) bij de bouillon en laat gedurende 10 minuten zachtjes koken.
  • Doe 2 volle eetlepels mascarpone bij de soep en pureer met de staafmixer.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over de soepkommen en garneer royaal met bieslook.
  • Geef er brood met wat olijfolie of boter bij.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.