Gezien op VIER "Smakelijk met Piet Huysentruyt": Gelei van witte bonen met balletjes, gepocheerde eieren en gebrande ui

Ingrediënten

100min    4 Personen
  • HAK Witte Bonen in Tomatensaus

  • 1 eetlepel ketchup
  • wittewijnazijn
  • 2 gelatineblaadjes
  • geweekt bladpeterselie
  • 1 rode ui
  • peper en zout
  • 100 g kalfsgehakt
  • 5 eieren
  • 5 dl runderbouillon
  • 2 eetlepels kappertjes
  • knoflookmayonaise

Bereiding

  • Verwarm de witte bonen in tomatensaus op een laag vuur.
  • Voeg de ketchup, twee eetlepels wittewijnazijn en de gelatine erbij.
  • Giet het geheel dan in een schaaltje en laat opstijven in de koelkast.
  • Frituur de bladpeterselie.
  • Snijd de ui in acht stukken en pocheer ze in zout water.
  • Spoel de stukken ui dan onder koud water, kruid met zout en peper en brand ze met een bunsenbrander.
  • Kruid het gehakt met zout en peper, doe er een ei bij en vorm er balletjes van.
  • Pocheer de balletjes in de bouillon.
  • Pocheer de eieren in water met wat zout en azijn.
  • Serveer de gelei met de balletjes, de eieren en de gebrande ui.
  • Werk af met de peterselie, de kappertjes en een toefje knoflookmayonaise.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.