Frisse appels gevuld met rode kool, gebakken aardappelschijfjes en stoofvlees

Ingrediënten

120 min    3 Personen
  • 720ml HAK Rode Kool

  • 3 kleine appels
  • 600 gr aardappelschijfjes kant-en-klaar
  • 600 gr stoofvlees
  • 1 zakje juspoeder
  • 1 laurierblad
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Vloeibaar bakmiddel

Bereiding

  • Verhit het vloeibare bakmiddel in een braadpan.
  • Bak hierin het stoofvlees snel bruin.
  • Voeg de gesnipperde ui, knoflook en laurierblad toe
  • Maak de jus aan volgens de bereidingswijze, doe deze bij het stoofvlees, plus 1 kopje extra water.
  • Laat dit alles met een deksel op de pan gaar stoven, ca. 1,5 uur (af en toe roeren, indien nodig wat extra water toevoegen).
  • Halveer de appels en hol ze een beetje uit.
  • Vul de appelhelften met de koude rode kool.
  • Bak, als het vlees gaar is, de aardappelschijfjes in een bakpan.
  • Verwarm de appelhelften in de magnetron (4-5 minuten op 600 W).
  • Serveer de appelhelften met het stoofvlees en de gebakken aardappelschijfjes.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.