Ravioli van kikkererwten met koriander, gerold in Ardense boter en geraspte kaas

Ingrediënten

-    5 Personen
  • 225g HAK Kikkererwten

  • 1/2 zakje kikkererwten van 225g
  • 12 pastavellen (gekocht of nog liever zelfgemaakt)
  • 150ml gevogeltebouillon
  • 1 bosje koriander (15 takjes)
  • 125g geraspte kaas zoals Parmezaan of een andere “droge” kaas
  • Voldoende hoeveelheid zout, peper, boter en fleur de sel

Bereiding

  • Verwarm de kikkererwten met de gevogeltebouillon in een kookpot. Als dit goed warm is, mix alles en kruid naar smaak. Hak de korianderblaadjes fijn en voeg ze toe aan de kikkererwten. Zet dit opzij.
  • Leg de pastavellen open. Plaats 1 tl van de kikkererwtenpuree op de helft van het vel en doreer de randen van de ravioli. Sluit ze door goed te drukken op de zijkanten. Snij de ravioli in een mooie vorm met behulp van een uitsteekvorm.
  • Kook de ravioli in en gezouten, kokend water gedurende 3 à 4 minuten afhankelijk van de dikte van en het soort pasta. Giet ze af en doe ze in een pan met gesmolten boter.
  • Leg de ravioli op een bord en giet er nog wat gesmolten boter over. Werk af met geraspte kaas, fleur de sel en korianderblaadjes.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.