Fijne puree van linzen met tempura van escargots « Petits-Gris de Namur » en een schuim van look

Ingrediënten

-    4 Personen
  • 100g HAK Linzen

  • 35g room
  • 35g blanke fond
  • 6 escargots « Petits-Gris de Namur »
  • Tempura :
  • 100g bloem
  • 50g maïszetmeel
  • 1/2 zakje gist
  • 1 tl fijn zout
  • 1 eigeel
  • 15 cl water
  • 6 tenen knoflook
  • Voldoende hoeveelheid frituurolie, tandenstokers, zout, peper en melk

Bereiding

  • Puree van linzen - Breng de bouillon en de room aan de kook en doe de linzen erbij. Mix het geheel. Voeg meer linzen of bouillon toe, volgens uw smaak. Kruid de puree en zet opzij.
  • Escargots - Maak het tempurabeslag door alle ingrediënten (bloem, maïszetmeel, gist, zout, eigeel, water ) in een slakom te mengen en op te kloppen. Bewaar gedurende 30 minuten.
  • Prik op voorhand met een tandenstoker in de escargots. Kruid ze met zout en peper, dompel ze in het tempurabeslag en leg ze dan in de frituurolie of direct in de friteuse op 190°. Dep ze nadien af met keukenpapier en kruid ze direct met zout.
  • Schuim van look - Schil de look en verwijder de kern. Blancheer de knoflookteentjes 4 keer, dwz dat u ze moet onderdompelen in kokend water. Bedek de knoflookteentjes met gezouten melk. Breng dit aan de kook en mix het geheel tot een wolk melk met look.
  • Smeer een dun laagje puree op een bord en leg er afwisselend escargots en schuim op.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.