Krokantje van zwarte bonen met spelt

Ingrediënten

-    4 Personen
  • 150g HAK Zwarte bonen

  • 2 vellen brickdeeg
  • 75g spelt
  • 1 stronk witloof
  • 1 ui
  • 1/2 el mosterd à l’ancienne
  • 2 takjes platte peterselie
  • 1 takje dragon
  • Voldoende hoeveelheid tijm, laurier, arachideolie, olijfolie, zout, peper

Bereiding

  • Kook de spelt in koud water met tijm, laurier en 1 geschilde ui die in 2 gesneden is. Breng in ongeveer 15 minuten tot het kookpunt. Giet het af en laat het direct afkoelen om het koken te stoppen.
  • Verwijder het hart van het witloof, snijd in fijne reepjes en meng het met de spelt.
  • Voeg de zwarte bonen, peterselie en fijngesneden dragon bij de spelt en het witloof in een slakom. Doe er dan de mosterd bij en kruid naar smaak.
  • Vul de vellen brickdeeg met de bonenmengeling en maak mooie pakketjes. Bak ze vervolgens in een hete pan met arachide- en olijfolie. Laat ze mooi kleuren aan beide kanten. Laat de gebakken pakketjes uitlekken op keukenpapier en kruid ze direct met zout.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.