Pittige salade van linzen met chorizo en eitje

Ingrediënten

-    4 Personen
  • 400g HAK Linzen

  • 1 rode paprika
  • ½ Cavaillon meloen
  • 4 lente-uitjes
  • 16 plakjes chorizo
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 sjalot
  • 4 el olijfolie
  • 4 eieren
  • 4 el appelazijn
  • peper en zout
  • suiker of honing
  • boter

Bereiding

  • Leg de plakjes chorizo langs elkaar in een grote antikleefpan. Voeg er de olijfolie aan toe en plaats de pan op een zacht vuurtje zodat de chorizo mooi krokant kan bakken. Als ze krokant worden haal ze dan eruit en laat uitlekken op keuken papier maar hou de olie bij.
  • Snipper voor de vinaigrette de sjalot en Spaanse peper fijn en voeg samen met de appelazijn toe aan de nog warme olie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een beetje suiker of honing toe als je de vinaigrette te sterk van smaak vindt.
  • Snij de lente-uitjes fijn en de paprika in blokjes. Schep met een meloenbolletjestang bolletjes uit de meloen of snij ook in blokjes.
  • Spoel de linzen kort onder koud water en laat uitlekken. Meng nu alles goed onder elkaar en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Serveer het gerecht met een lekker spiegeleitje of gepocheerd eitje.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.