Glutenvrij gebak op basis van kikkererwten - Maryse Monvoisin, winnaar chef @ home

Ingrediënten

30    6 Personen
  • HAK Kikkererwten

  • 100 gr suiker
  • 3 eieren
  • 75 gr gesmolten boter
  • 100 g amandelpoeder
  • 1 vanillestokje
  • 1 tl rum (optioneel)
  • 1 snuifje zout

Bereiding

  • Warm de oven voor op 180°.
  • Mix in een blender de kikkererwten van HAK met de lauwwarme gesmolten boter tot een homogeen deeg.
  • Doe het deeg in een kom en voeg hieraan het amandelpoeder, de suiker, de geschraapte vanillezaadjes en de rum toe.
  • Goed mengen met een spatel.
  • Scheid het eiwit van het eigeel en meng het eigeel onder het deeg.
  • Klopt het eiwit op met een snuifje zout en voeg het voorzichtig toe aan het deeg met een spatel.
  • Doe het deeg in aparte bakvormpjes.
  • Bak gedurende 20 minuten in de oven.
  • Verwijder de cakejes uit hun bakvorm en laat ze afkoelen op een rooster.
  • Smakelijk!
  • Ideaal voor personen die glutenintolerant zijn.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.