Brownie met kidneybonen en nootjes

Ingrediënten

    4 Personen
  • 400g HAK Kidneybonen

  • 4 eieren
  • 200g suiker
  • 1 vanillepeul
  • 300g pure chocolade
  • 140g boter
  • 85g gemengde gepelde noten (pistachenoten, pecannoten, amandelen)
  • Zeezout

Bereiding

  • Verhit de oven op 180°C.
  • Spoel de bonen dan af in een vergiet onder stromend koud water en dep deze met een doek volkomen droog.
  • Mix de bonen in een keukenmachine fijn en roer de bonenpuree met 2 eieren tot een glad deeg.
  • Halveer de vanillepeul over de lengte en schraap met een mes het merg uit de peulhelften.
  • Klop 2 eieren en suiker in een metalen schaal tot een luchtig mengsel.
  • Smelt de chocolade, boter en het vanillemerg in een pan met dikke bodem op een laag vuur.
  • Schep het bonendeeg, de gesmolten chocolade en de noten door het suikerbeslag tot een homogeen beslag ontstaat.
  • Stort het beslag in een ringvorm van 24cm diameter en bestrooi het met wat grof zeezout.
  • Bak de brownies gedurende 25 à 30 minuten in de oven.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.