HAK Home

Kikkerhapjes met salade

Ingrediënten

    4 Personen
  • 225 HAK Kikkererwten

  • 2 tl komijnzaadjes
  • Olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • Peper & zout, naar smaak
  • Citroensap
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • Stukje verse gember van 1 cm, fijn geraspt
  • 6 zwarte olijven, in stukjes gesneden
  • 2 el zachte rozijnen
  • 2 eieren, losgeklopt
  • Cornflakes, in kleine stukjes
  • 100 g bloem, gezeefd
  • Sherryazijn
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 zakje rucola
  • 4 rijpe tomaten, in plakjes gesneden
  • Koriander, naar smaak
  • Platte peterselie, naar smaak

Bereiding

  • Verhit een droge pan en rooster de komijnzaadjes. Zet apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak de ui gaar en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
  • Plet op een groot bord de kikkererwten fijn met de komijn, een scheutje olijfolie, citroensap, wat zout, paprikapoeder, cayennepeper en gember.
  • Meng met je handen de uien, olijven en rozijnen goed door de kikkererwten.
  • Proef het kikkererwtendeeg. Voeg extra olijfolie toe indien te droog van smaak. Zorg dat het deeg genoeg samenhang heeft er hamburgers van te kunnen bakken. Laat het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast rusten.
  • Maak van de kikkererwtenmassa hapjes van 4 cm diameter.
  • Verdeel de bloem op een bord. Verdeel de cornflakes over een ander bord. Haal de hapjes eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en vervolgens door de cornflakes.
  • Verhit een royale hoeveelheid olijfolie in een pan tot 160°C.
  • Bak de hapjes in de olie aan beide zijden goudbruin. Dep ze af met keukenpapier.
  • Maak een dressing van olijfolie, sherryazijn, zout en peper. Schep ze door de sla en rucola.
  • Serveer de hapjes met de salade en tomaten. Garneer met wat koriander en peterselie

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.