Kiprollade met een torentje van rode kool met cranberry’s en appelnotenmix

Ingrediënten

60 min    4 Personen
  • 2 x 370ml HAK Rode Kool met Appel

  • 600 gr kiprollade
  • 1 Elstar appel
  • 50 gr studentenhaver
  • 1 pakje naturel juspoeder
  • 425 gr aardappelpartjes met rozemarijn
  • Vloeibaar bakmiddel
  • Extra benodigdheden:
  • Serveerring van 8 cm doorsnee
  • Vetvrij papier

Bereiding

  • Verhit het vloeibaar bakmiddel in een diepe braadpan en braad de rollade rondom bruin. Draai het vuur laag en laat de rollade zachtjes gaar worden onder af en toe draaien (ca. 45 minuten).
  • Verwarm de oven op 160 graden.
  • Verhit het vloeibaar bakmiddel in een koekenpan en bak de aardappelpartjes (ca. 15 minuten).
  • Verwarm de rode kool met appel in een kookpan zonder te laten koken.
  • Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
  • Hak de studentenhaver fijn en meng deze met de blokjes appel.
  • Pak een bakplaat met vetvrij papier.
  • Vul de serveerring met een laagje warme rode kool, dan een laag appelnotenmix en opnieuw een laagje kool, herhaal dit 4 keer.
  • Verhit de taartjes ca. 15 minuten in de oven.
  • Bereid de jus volgens de verpakking en roer dit door het braadvocht van de rollade.
  • Snijd de rollade in plakjes en serveer met wat jus, het taartje en wat aardappelpartjes.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.