Portugese kikkererwtensalade met kabeljauw

Ingrediënten

    2 Personen
  • 1 pouch HAK Kikkererwten

  • 2 kabeljauwfilets (+/- 150 gram per stuk)
  • 4 grote bloemige aardappelen
  • 2 sjalotjes
  • Gehakte bladpeterselie
  • Kerstomaatjes
  • 1 selder
  • 1 citroen
  • 2 teentjes look
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Prik met een scherp mes enkele gaatjes in de aardappelen. Spoel ze grondig af en verwarm ze een tiental minuten in de microgolfoven.
  • Verwarm een pan op een laag vuur met een flinke scheut olijfolie. Leg de stukken kabeljauw in de pan en laat ze langzaam garen. Kruid bij met wat peper en zout.
  • Hak de look fijn, versnipper de sjalot en snijd de selder in kleine stukjes. Snijd de kerstomaten in kwartjes.
  • Doe de HAK kikkererwten in een grote kom. Voeg de look, sjalot, selder en kerstomaatjes toe. Rasp de citroen en strooi de zeste uit over het mengsel. Snijd de citroen doormidden en pers uit boven de kom. Voeg tenslotte ook de gehakte peterselie toe.
  • Werk af met wat peper, zout en olijfolie. Meng het geheel goed door elkaar tot een mooie salade.
  • Plaats de stukken kabeljauw op de salade. Maak een grote snede in de aardappelen, zodat je ze kan vullen met de salade.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.