- 
					4 pers
 - 
					30 min
 
					
	
				
						
						
	
	
				
	
							
	
Terug naar overzicht 	
	
				
		
			
					
	
		
	
			
				
        		
	
        					
	
				
	
        
            
    
    
				
								
											
								
						
	
	
	
						
								
			
	
					
										
								
					
								
						
	
	
	
						
								
			
	
					
				
			
		
	Frisse doperwtensoep met Hollandse garnalen
        Doperwtjes
De doperwtjes van HAK zijn geselecteerd uit de beste rassen doperwten en worden gesorteerd op de grootte van de doperwten. Alleen de beste doperwten komen in de pot bij HAK!
Bekijk productMaak 1 liter groentebouillon van 2 tabletten.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot en knoflook op middelhoog vuur.
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg de uitgelekte doperwten toe (bewaar het vocht om, indien gewenst, de soep dunner te maken) en laat alles goed doorwarmen.
Pureer de soep met de staafmixer.
Roer de room erdoor en maak de soep op smaak met peper en zout.
Schep de soep in 4 borden en verdeel de Hollandse garnalen erover.
Garneer de soep met de verse munt.
Ook lekker!
- 1 pot HAK Doperwtjes (370ml)
 - 1 liter groentebouillon (van 2 tabletten)
 - 2 sjalotten, gesnipperd
 - 1 teen knoflook, geperst
 - 2 el gehakte verse munt
 - 1 el olijfolie
 - 50 ml (lactosevrije) koffieroom
 - Peper en zout
 - 200 gram hollandse garnalen