Potje Rode Kool
  • 3 pers
  • 30 min
Terug naar overzicht

Glaasjes rode kool met aardappelpuree en spiesjes van gehaktballetjes

08720600094101 A1 N1 s01

Rode Kool

Rode Kool is een heerlijke groente en wordt bij HAK volgens een speciaal recept bereid. Rode Kool is een typische wintergroente en erg lekker bij een stukje wild of hachee, maar ook door de stamppot of zelfs bij pasta.

Bekijk product

Breng het gehakt op smaak met de gehaktkruiden. Voeg het ei en 2 eetlepels paneelmeel toe en meng het gehakt. Draai hier ongeveer 20 kleine gehaktballetjes van.

Schil de aardappelen en kook deze gedurende 20 minuten in ruim water.

Verwarm het vloeibaar bakmiddel en bak de gehaktballetjes in 15 minuten gaar in een bakpan.

Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Bak deze in 4à5 minuten in een bakpan met antiaanbaklaag.

Verwarm de rode kool in een kookpan zonder het te laten koken.

Giet de aardappelen af, stamp ze tot puree en voeg een scheutje melk toe.

Vul de glazen- of weckpotjes nu laagje voor laagje met de appelstukjes, de rode kool en de aardappelpuree.

Steek 4à5 kleine gehaktballetjes op een prikker en leg deze over het potje.

Ook lekker!

  • 720ml HAK Rode Kool
  • 2 zoete appelen (bv. Elstar)
  • 450 gr vastkokende aardappelen
  • 400 gr (vegatarisch )gehakt
  • Gehaktkruiden
  • 1 ei
  • (glutenvrij) Paneermeel
  • Scheutje (lactosevrije) melk
  • 50 ml vloeibaar bakmiddel/ olijfolie
  • 4 grote houten satéprikkers
  • Extra benodigdheden:
  • Aardappelstamper of vork
  • 4 lege glazen potjes (370ml) of weckpotjes