Linzenschotel Met Tomatensaus En Gegrilde Groenten
  • 2 pers
  • 50 min
Terug naar overzicht

Linzenschotel met tomatensaus en gegrilde groenten

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schil en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes van ongeveer 1 centimeter.

Laat ongeveer 20 minuten koken in voldoende water met een snufje zout.

Breng ook wat water aan de kook voor de rijst en kook het zakje ongeveer 10 minuten.

Versnipper de ui en snijd de roosjes van de bloemkool.

Verwijder het fijne groen van de venkel en snijd de venkel vervolgens in schijfjes.

Verspreid de ui, bloemkoolroosjes en venkel samen over de ovenschotel.

Snijd de koriander fijn en strooi de helft ervan uit boven de ovenschotel.

Kruid af met peper, zout, lookpoeder, komijn en paprikapoeder.

Voeg wat olie toe en rooster in de oven.

Snijd de citroen doormidden en knijp uit in de Tahini dressing.

Voeg wat honing en een snufje zout toe. Roer goed door elkaar.

Voeg de overige fijngesneden koriander toe aan de dressing.

Als de dressing te dik is, kan je ze verdunnen met enkele theelepeltjes water.

Giet de zoete aardappel af en meng met de tomatenblokjes.

Roer goed door en laat nog enkele minuten pruttelen op een middelhoog vuur.

Giet de rijst af.

Voeg de sla samen met de geroosterde groenten uit de oven.

Open de linzen pouch en voeg samen met de dressing toe.

Overgiet met de tomatensaus en serveer met de rijst.

Ook lekker!

  • 1 pouch HAK linzen
  • 1 zakje rijst
  • Gemengde sla
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 bloemkool
  • 1 venkel
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • Tahini dressing
  • Een beetje honing
  • Enkele takjes verse koriander
  • Lookpoeder
  • Paprikapoeder
  • Komijn
  • Peper en zout