-
-
4 pers
-
65 min
Linzensoep
Linzen
HAK Linzen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele gerechten zoals stoofschotels of tajines als in soepen en salades.
Bekijk productKerf de aubergine in de lengterichting een paar keer in (laat het kroontje eraan zitten), plaats de aubergine in een hete oven van 200 graden en laat het gedurende 40 minuten poffen.
Voeg aan de bouillon 2 zakjes linzen en de ui toe en breng het geheel aan de kook.
Laat ca. 15 minuten koken tot de uien gaar zijn.
Snijd de gepofte aubergine in de lengte doormidden en haal het vruchtvlees eruit. Voeg dit toe aan de soep.
Pureer de soep met de staafmixer en roer de créme frache erdoor.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Schep de soep in borden en garneer met de komkommer, augurk en paprika.
Ook lekker!
- 1 stazak HAK Linzen
- 1 ui, in stukjes
- 1 aubergine
- 1/2 liter groentebouillon
- 1/2 rode paprika, heel fijn gesnipperd
- 2 augurken, heel fijn gesnipperd
- 1/4 komkommer, heel fijn gesnipperd
- 2 el (lactosevrije) créme fraîche
- Zout en peper