-
2 pers
-
35 min
Poké bowl met rode kool
Rode Kool
Rode Kool is een heerlijke groente en wordt bij HAK volgens een speciaal recept bereid. Rode Kool is een typische wintergroente en erg lekker bij een stukje wild of hachee, maar ook door de stamppot of zelfs bij pasta.
Bekijk productKikkererwten
HAK Kikkererwten hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele mediterrane gerechten zoals humus als in soepen en salades.
Bekijk productBereid de sushirijst volgens de verpakking.
Meng de kikkererwten met 1 eetlepel olie en een snuf paprikapoeder.
Verdeel deze over een bakplaat met bakpapier en rooster ze 25 minuten in de oven op 200 graden.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Snijd ondertussen de zalm in blokjes en de komkommer in halve plakjes.
Halveer de avocado en verwijder de pit en schil en snijd in schijfjes.
Schep de helft van de sushirijst in een kom.
Verdeel hier vervolgens de komkommer, zalm, peen julienne, kikkererwten en rode kool naast.
Leg een paar plakjes avocado in het midden.
Besprenkel met een beetje dressing en garneer met de sesamzaadjes.
Herhaal dit met de rest en maak een 2e kom.
Ook lekker!
- 1 pot HAK rode kool
- 150 gr sushirijst
- 1 avocado
- ½ komkommer
- 220 gr verse zalm
- 225 gr kikkererwten
- 1 eetlepel olie
- Snuf paprikapoeder
- 75 gr peen julienne
- Sesamzaadjes voor de garnering
- Dressing:
- 2 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels citroensap
- Snuf peper en zout