
-
-
3 pers
-
40 min
Terug naar overzicht
Rode kool met ananas, aardappelpuree en rundervinken
Breng in een pan ruim water aan de kook.
Schil de aardappelen en snijd ze middendoor.
Voeg zodra het water kookt de aardappelen toe en laat deze ca. 15 minuten koken.
Bak vervolgens de rundervinken gedurende 10à15 minuten gaar in het vloeibaar bakmiddel.
Voeg de laatste 2 minuten wat extra bakmiddel toe, alsook de Italiaanse kruiden.
Verwarm de rode kool in een kookpan zonder te laten koken.
Voeg de laatste 2 minuten de stukjes ananas toe en verwarm deze even mee.
Giet de aardappelen af en stamp deze met het scheutje melk en het klontje boter tot een puree.
Tip: serveer de rundervinken met een klein beetje Italiaanse kruidenjus.
Ook lekker!
- 720ml HAK Rode Kool
- 1 blik ananasstukjes op sap (230 g)
- 500 gr kruimige aardappelen
- Een scheutje melk
- Een klontje boter
- Vloeibaar bakmiddel
- Italiaanse kruiden