Hak Couscous 1 653568A24D97454B56Fac6Ccaf86B324
  • 2 pers
  • 15 min
Terug naar overzicht

Supersnelle volkoren couscous met kikkererwten, of linzen, of kidneybonen, of …

Kikker verkleind goed

Kikkererwten

HAK Kikkererwten hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele mediterrane gerechten zoals humus als in soepen en salades.

Bekijk product
Linzen verkleind

Linzen

HAK Linzen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele gerechten zoals stoofschotels of tajines als in soepen en salades.

Bekijk product
Kidney verkleind goed

Kidneybonen

HAK kleine rode Kidneybonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele Zuid-Amerikaanse gerechten als in soepen en salades.

Bekijk product

Verwarm het water in de waterkoker en giet over de couscous, zet apart. Snijd de courgette in stukjes en de champignons in plakjes, verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd hem fijn. Bak vervolgens de courgette, champignons en peper vijf minuten in een scheutje olijfolie en snijd intussen de peterselie grof. Meng daarna de extra vergine olijfolie, kaneel, kardemom en peper en zeezout naar smaak in een schaaltje en schep dit door de couscous. Schep tot slot de kikkererwten uit stazak (afgieten is niet nodig) door het courgettemengsel en schep dit daarna door de couscous. Brokkel de feta erover en voeg de peterselie toe.

Dit recept is afkomstig van www.voedzaamensnel.nl

Ook lekker!

  • volkorencouscous - 150 g
  • water - 220 ml
  • courgette - 1
  • kastanje champignons - 150 g
  • rode peper - 1
  • olijfolie
  • HAK kikkererwten in stazak - 225 g (of kidneybonen, of linzen, of zwarte bonen)
  • krulpeterselie - 3 el
  • feta - 100 g
  • extra vergine olijfolie - 3 el
  • kaneel - 1 tl
  • kardemom - ½ tl
  • peper en zeezout naar smaak