Wortelsoep
  • 4 pers
  • 25 min
Terug naar overzicht

Wortelsoep met kip en rucola

Los de bouillonblokjes op in 600 ml kokend water.

Zet het vuur zacht, doe de stukjes kip in de bouillon en laat ze 10 minuten zachtjes garen.

Schep de gare stukjes kip uit de bouillon en houd ze apart.

Fruit in een soeppan de ui gedurende 4 minuten zachtjes in boter en strooi er wat suiker over.

Doe de uitgelekte wortelen en de gefruite uitjes bij de kippenbouillon, breng aan de kook en doof het vuur.

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zou

Doe de stukjes kip in de soep.

Verdeel de soep over de soepkommen, schep er een dessertlepel room in en garneer met de rucola.

Serveer met volkorenbrood en olijfolie of boter.

Ook lekker!

  • 720ml HAK Worteltjes
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 150 gr (vegatarisch) kipfilet, in stukjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 20 gr boter/ olijvenolie
  • ½ theelepel suiker
  • 125 ml room
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout
  • Een handvol rucola sla, kleingesneden
  • ( glutenvrij) Volkorenbrood
  • Olijfolie (extra vergine) of boter