Stoofvlees met appelmoes en gebakken krieltjes

Ingrediënten

200 min    4 Personen
  • 720ml HAK Appelmoes, Extra Kwaliteit

  • 700 gr stoofvlees
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels appelstroop
  • 1 zakje juspoeder
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 laurierbladen, peper uit de molen
  • 2 plakken peperkoek
  • 700 gr krieltjes
  • Vloeibaar bakmiddel

Bereiding

  • Bak het stoofvlees aan in een braadpan.
  • Voeg hierbij de gesneden ui en knoflook.
  • Bak alles nog even door, strooi hierover wat zout en peper.
  • Voeg er dan de azijn, appelstroop, laurier, peper en aangemaakte jus bij, plus 1 dl water.
  • Laat alles rustig gaar stoven, ca. 1,5 uur.
  • Voeg op het laatste moment de peperkoek toe om te binden.
  • Bak de krieltjes goudbruin.
  • Serveer met de appelmoes.
  • TIP: serveer hierbij een tomatensalade met stukjes augurk

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.