Wortelen en rabarbercompote met friet en stoofvlees

Ingrediënten

180 min    4 Personen
  • 370ml HAK Rabarbercompote

  • 1 zak ovenfriet
  • 500 gr hacheevlees
  • 2 plakken peperkoek
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels appelstroop
  • 1 zakje juspoeder
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 laurierblaadjes
  • Peper
  • 75ml vloeibaar bakmiddel

Bereiding

  • Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Verwarm 50ml vloeibaar bakmiddel in een braadpan en bak het hacheevlees 2à3 minuten aan.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan het hacheevlees en laat dit nog een paar minuten doorbakken.
  • Voeg de azijn, appelstroop, laurier, peper, aangemaakte jus en 1 dl water toe en laat alles min. 2à3 uur rustig gaar stoven.
  • Voeg op het laatste moment de ontbijtkoek in stukjes toe om te binden.
  • Verwarm de oven voor volgens de verpakking van de frietjes en bak deze zodra de oven voorverwarmd is.
  • Verwarm de worteltjes in een kookpan zonder het te laten koken.
  • Serveer met de rabarbercompote.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.