Ovenschotel van Rode Kool met appel, aardappelpuree en rundergehakt

Ingrediënten

50 min    3 Personen
  • 720ml HAK Rode Kool met Appel

  • 400 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje gehakt
  • Vloeibaar bakmiddel ca. 20 gr
  • 1 koffielepel tijm
  • 600 gr aardappelpuree kant-en-klaar of zelfgemaakte aardappelpuree
  • 4 el kruidenpaneermeel
  • Peper en zout
  • Extra benodigdheden:
  • Ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiding

  • Versnipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit de koekenpan met een scheutje vloeibaar bakmiddel. Bak het gehakt rul (= al roerend het vlees gaarbakken), voeg de ui en knoflook toe, bak het kort verder en breng op smaak met de tijm, peper en zout.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
  • Verdeel het gehakt gelijkmatig in een ovenschaal.
  • Verdeel hierop de inhoud van de bokaal rode kool met appel.
  • En eindig als laatste met een laag aardappelpuree.
  • Strooi het paneermeel over de ovenschotel.
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de schotel gedurende 30 minuten.
  • TIP: extra lekker met een bokaal appelcompote van HAK erbij.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.