Rode Kool met gepofte aardappel en biefstuk

Ingrediënten

30 min    3 Personen
  • 720ml HAK Rode Kool met Appel

  • 3 stuks pofaardappelen (kant-en-klaar)
  • 250 ml room
  • 1 eetlepel bieslook
  • Peper en zout
  • 3 biefstukken
  • Vloeibaar bakmiddel ca. 40 gr (of boter)

Bereiding

  • Verwarm de aardappelen volgens de verpakking.
  • Klop de room stijf en voeg peper, zout en bieslook toe.
  • Verwarm de rode kool rustig in een kookpan zonder het te laten koken.
  • Verhit het vloeibaar bakmiddel in een koekenpan en bak hierin de biefstukken.
  • Rustig bakken (ca. 3 min per kant) en voeg op het laatste moment naar smaak peper en zout toe.
  • Leg op elk bord een pofaardappel en schep een volle lepel crème fraiche mengsel op de aardappel. Serveer met de rode kool en de biefstuk.
  • TIP: je kunt natuurlijk ook zelf een paar grote (zachtkokende) aardappelen koken in plaats van kant en klare pofaardappelen te kopen

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.