Groenten- bonenschotel met ketjap en rozijnen

Ingrediënten

15 min    4 Personen
  • 720ml HAK Bruine Bonen

  • 2 eetlepels olijfolie (om te bakken) of een klontje boter
  • 1 ui, kleingesneden
  • 1 rode paprika, kleingesneden
  • 1 groene paprika, kleingesneden
  • 4 tomaten, in partjes gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels zoete ketjap
  • 6 eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel sambal
  • Zout

Bereiding

  • Fruit de ui gedurende 2 minuten zachtjes in wat olie of boter.
  • Voeg de rode en groene stukjes paprika toe en fruit deze 3 minuten mee.
  • Doe de tomatenpuree, de ketjap, de rozijnen, de sambal en wat zout bij de groenten en schep door elkaar.
  • Doe de partjes tomaten erbij en laat de groenten nog 5 minuten zachtjes bakken.
  • Laat de bruine bonen uitlekken en meng het met de groenten. Laat alles nog even goed doorkoken en dien de groenten- bonenschotel op.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.