Tuinbonensalade met ui, knoflook en uitgebakken spek

Ingrediënten

20 min    3 Personen
  • 720ml HAK Tuinboontjes

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 150 gr spekreepjes
  • Voor de dressing:
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 1 theelepel bonenkruid
  • Een handvol verse peterselie, gewassen en kleingesneden
  • 2 teentjes knoflook, kleingesneden
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout
  • 5 eetlepels olijfolie (extra vergine)

Bereiding

  • Verwarm de tuinbonen in een kookpan zonder te laten koken, laat uitlekken in een vergiet en doe in een schaal.
  • Meng de gesnipperde rode ui met de tuinbonen.
  • Bak de spekreepjes uit tot ze knapperig zijn.
  • Dressing:
  • Doe 2 eetlepels citroensap in een kommetje en roer er het bonenkruid, de peterselie, de knoflook, de peper en het zout door.
  • Klop de olijfolie door het citroensap.
  • Giet de dressing over de tuinbonen.
  • Strooi de spekreepjes over de tuinbonensalade.
  • TIP: ook lekker met gebakken aardappels

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.