Lauwwarme salade van sperziebonen, worteltjes, aardappels, kappertjes en olijven

Ingrediënten

20 min    3 Personen
  • 370ml HAK Worteltjes

  • 250 gr voorgekookte aardappelschijfjes
  • Olijfolie (om te bakken) of boter
  • Een handvol verse, platte peterselie, gewassen en kleingesneden
  • 100 gr zwarte olijven (zonder pit)
  • Voor de dressing:
  • 1 limoen, uitgeperst
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout
  • Een snufje suiker
  • 1 theelepel oregano
  • 5 eetlepels olijfolie (extra vergine)
  • 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld

Bereiding

  • Bak de aardappelschijfjes lichtbruin in wat olie of boter.
  • Doe de aardappels in een schaal.
  • Verwarm de sperziebonen en worteltjes in een kookpan, zonder te laten koken.
  • Laat de sperziebonen en worteltjes uitlekken en schep ze door de aardappels.
  • Bereiding dressing:
  • Doe 2 eetlepels limoensap in een kommetje en roer er oregano, peper, zout en een snufje suiker door.
  • Klop de olijfolie door het limoensap en roer de kappertjes door de dressing.
  • Giet de dressing over de aardappels en groenten en garneer met de kleingesneden peterselie en olijven.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.