Gezien op VIER "Smakelijk met Piet Huysentruyt": Eendenborst met krieken

Ingrediënten

25min    4 Personen
  • HAK Noordkrieken (ontpit)

  • 2 eendenborsten
  • runderbouillon
  • tijm en laurier
  • kriekenazijn
  • aardappelen (ratte)
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • zwarte peper
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd

Bereiding

  • Bak de eendenborsten gedurende 8 minuten op de velkant in een pan zonder vetstof.
  • Keer ze daarna om en laat nog 2 minuten bakken op vleeskant.
  • Giet het overtollige vet af, haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Blus de pan met het sap van de krieken.
  • Voeg wat bouillon en de krieken erbij.
  • Doe er vervolgens wat tijm, laurier en kriekenazijn bij.
  • Bak de aardappelen in olijfolie met rozemarijn, een beetje peper en de knoflook tot ze gaar zijn.
  • Serveer de eendenborst met de kriekensaus en de gebakken aardappeltjes.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.