Risotto van rode kidneybonen met zalm, opgeklopte citroenroom met verse kruiden

Ingrediënten

-    4 Personen
  • 225g HAK Kidneybonen

  • 100g risottorijst
  • 1 ui
  • 3 dl gevogeltebouillon (minimum)
  • 30g boter
  • 20g Parmezaanse kaas
  • 6 cl room
  • 2 zalmfilets van 120g
  • 150 ml room
  • Sap van een halve citroen
  • 2 takjes platte peterselie
  • 2 takjes krulpeterselie
  • 6 stengels bieslook
  • Voldoende hoeveelheid zout, peper, fleur de sel, olijfolie, gedroogde daslook

Bereiding

  • Risotto: Schil de ui en snijd in fijne stukjes. Doe de ui samen met de rijst en een scheutje olie in een kookpot en bak aan tot de rijst glazig wordt. Voeg beetje bij beetje de bouillon al roerend toe. Blijf voortdurend roeren en blijf bouillon toevoegen. Als de rijst gaar is, maar toch nog krokant, voeg dan de kidneybonen, de room en de boter toe. Werk af met Parmezaan en kruid naar smaak. Opgelet : de rijst moet romig en vloeibaar zijn en niet plakkerig.
  • Zalm: Verwarm olijfolie in een antikleefpan, kruid ondertussen de zalm met zout en peper. Bak de zalm op de velkant. Als het vel krokant is, zet de zalm 3 minuten in een oven van 180° zonder hem om te draaien. Kruid hem met fleur de sel bij het dresseren.
  • Room: Doe de room, het citroensap, de fijngehakte kruiden, de gedroogde daslook, zout en peper in een kom en klop alles op. Opgelet : de room zal sneller opgeklopt zijn door het toevoegen van het citroensap.
  • Schep eerst de risotto op een bord, leg de zalm er bovenop en plaats op het laatste moment de room zodat deze niet smelt. Aarzel niet om wat verse kruiden als decoratie te gebruiken.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.