Tajine met kikkererwten, knolselder en spicy meatballs

Ingrediënten

-    4 Personen
  • 400g HAK Kikkererwten

  • 1 kleine knolselder
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 4dl kippenbouillon
  • 50g pijnboompitten
  • 2 el ras el hanout kruiden
  • 400g kippengehakt
  • 1 el sambal oelek
  • 1 el fijn gehakte koriander
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

  • Schil de knolselder en snij in blokjes die ongeveer even groot zijn als de kikkererwten.
  • Snipper de look en de ajuin fijn en fruit aan in olijfolie.
  • Laat de knolselder ook even mee stoven en voeg de ras el hanout toe.
  • Blus met de bouillon en laat zachtjes sudderen tot de knolselder gaar is.
  • Meng op het laatste de kikkererwten en pijn boompitten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng het gehakt met de sambal oelek en koriander en maak er balletjes van. Bak ze op een zacht vuurtje gaar in olijfolie.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.