Hartige salade op basis van kikkererwten – Hans Vanchaze, winnaar chef @ home

Ingrediënten

30    4 Personen
  • HAK Kikkererwten

  • 250 gr couscous
  • 1 blokje groentebouillon
  • 200 gr gebakken julienne-bacon blokjes
  • 10 fijngesneden zongedroogde tomaten
  • 5 stengels pijpajuin
  • Verse basilicumblaadjes, verse tijm en een klein beetje fijngesneden verse rozemarijn
  • 250 gr gebakken verse oesterzwammen
  • 125 gr kleine stukjes mozzarella kaas
  • 1 oranje paprika, in kleine stukjes gesneden
  • 5 à 6 eetlepels groene of rode pesto
  • Geraspte kaas
  • Peper

Bereiding

  • Los een blokje groentebouillon op in 400 ml kokend water.
  • Laat hierin 250 gr couscous intrekken.
  • Wanneer de bouillon in de couscous getrokken is, roer onder de couscous:
  • HAK kikkererwten
  • 200gr gebakken julienne-bacon blokjes
  • 10 fijngesneden zongedroogde tomaten
  • 5 stengels pijpajuin
  • Verse basilicumblaadjes, verse tijm en een klein beetje fijngesneden verse rozemarijn
  • 250gr gebakken verse oesterzwammen
  • 125gr kleine stukjes mozzarella kaas
  • 1 oranje paprika, in kleine stukjes gesneden
  • Meng het geheel goed door elkaar, samen met 5 à 6 eetlepels rode of groene pesto.
  • Werk het gerecht af met wat vers geraspte kaas en peper en plaats het gedurende 5 minuten onder de grill.
  • Tip: serveer met een lekkere rode wijn en vers stokbrood!

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.