Curry op basis van kikkererwten - Francoise Dumont, winnaar chef @ home

Ingrediënten

10    2 Personen
  • HAK Kikkererwten

  • 80gr spinazie
  • 1 witte ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el verse gember, gehakt
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl zachte kerrie
  • ½ tl koriander in poeder
  • ½ tl c.a c. komijnzaad
  • 3 el olijfolie
  • 50 ml sojaroom
  • 50 ml kokosmelk
  • Zout en peper
  • 200gr basmati rijst + 400ml gezouten water
  • Platte peterselie, vers gehakt

Bereiding

  • Verwarm de olie.
  • Voeg de knoflook, gesnipperde ui en fijngehakte gember toe. Meng het geheel.
  • Voeg de kruiden toe: kurkuma, koriander, kerrie en komijnzaad.
  • Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Roer en bak tot de ajuin zacht is.
  • Voeg de kikkererwten en spinazie toe, meng en kook al roerend gedurende enkele minuten op een hoog vuur.
  • Giet de kokosmelk en kokosroom erover en laat gedurende enkele minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Kook de rijst in twee keer zoveel gezouten water gedurende 10 minuten (voeg de rijst pas toe wanneer het water kookt).
  • Serveer de kikkererwten met een beetje rijst en werk af met vers gehakte peterselie.
  • Een waar genot voor uw smaakpapillen.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.