Alle Peulvruchten Campagne Beeld V2 01

Campagne leert Vlamingen peulvruchten eten

Kikkererwten, bruine bonen, linzen,... We kennen ze en eten ze nog maar weinig. Meer dan 1 op 4 Vlamingen slaagt er niet in om één, laat staan meerdere peulvruchten op te noemen. Dat blijkt uit een enquête die het Vlaams Instituut Gezond Leven afnam bij 500 Vlamingen. Daarom lanceert Gezond Leven een grootschalige peulvruchtencampagne. “Peulvruchten zijn lekker, goedkoop, gezond én duurzaam”.

Om de bekendheid en de consumptie van kikkererwten en co te verhogen, lanceert Gezond Leven deze maand een promotiecampagne. Deze campagne laat Vlamingen kennismaken met de verschillende types peulvruchten en nodigt op een ludieke manier uit tot proeven. Ook het onterecht saaie imago waarmee peulvruchten soms kampen, gaat voor de bijl. Zo werkte Gezond Leven 4 personages uit : de kikkererwt, linze, kidneyboon en witte boon. Elk personage vertelt op speelse wijze over zijn/haar unieke combinatie van kwaliteiten. Dat gebeurt in 4 filmpjes, vanaf vandaag te zien via sociale en online media.

Wil je meer weten over deze campagne? Ga dan naar www.gezondleven.be/peulvruchten.

Een puur kidneybonensalade on-the-go door Yentl

Fashion blogger Yentl laat zien hoe er ondanks een voedselallergie toch easy en gezond gekookt kan worden. Ze maakt een salade met de Kidneybonen van Hak en voegt hier groente, zalm en croutons aan toe. Zo krijgt zij eenvoudig haar dagelijkse portie groenten binnen en houdt ze haar lichaam en geest in balans.

Loïc speelt met kikkererwten en de Portugese zon

Loïc laat zien hoe hij een heerlijke, simpele en snel te bereide gerecht klaarmaakt met de kikkererwten in stazak van Hak. Bij deze kikkererwten serveert hij kabeljauw en aardappelen. Zo geeft hij zijn gasten een energie boost!

De Hapjes princess tovert een heerlijke linzensalade op tafel

Julie is foodblogger en alleenstaand. Ze vindt het belangrijk om gezond, slank en in balans te blijven. De stazakken van Hak helpen haar hier bij. Ze kan hiermee snel, gemakkelijk en een evenwichtige maaltijd op tafel toveren.