Contact

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen met ons antwoord.

Mocht uw vraag er niet bij staan, of niet naar wens worden beantwoord, stuur ons dan een bericht of bel onze Consumentenservice via 0800-0221525 (gratis). Wist u dat u tevens op onze 'Pottenkijkers' pagina veel informatie vindt over onze producten?

Over de producten

 • Zijn de groenten van HAK net zo gezond als verse groenten?

  Ja, de groenten van HAK zijn net zo gezond als verse groenten. De groenten worden direct na de oogst verwerkt en zitten gemiddeld binnen 5 uur in de pot. Hierdoor blijven de vitaminen en mineralen behouden. Tijdens het productieproces voegt HAK geen conserveringsmiddelen of kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen toe. Daarom zijn de groenten van HAK net zo gezond als verse groenten.
 • Zitten er conserveringsmiddelen in HAK- producten?

  Nee, absoluut niet. HAK conserveert de producten door middel van verhitting. Hierdoor is het gebruik van conserveringsmiddelen of andere toevoegingen overbodig. En dat is wel zo lekker en gezond.
 • Bevatten HAK producten gluten?

  Al onze producten zijn glutenvrij, behalve de HAK Piccalilly (enkel verkrijgbaar in Nederland). Dit product bevat tarwezetmeel.
 • Hoe lang is een HAK- product houdbaar na het openen van de pot?

  Na het openen van de pot is de -niet verwarmde- inhoud nog een paar dagen houdbaar in de koelkast. Hierbij is het wel van belang dat de pot is uitgeschept met een schone lepel, anders kan de resterende inhoud eerder bederven.
 • Zijn de producten van HAK glutenvrij?

  De meeste van onze producten zijn van nature glutenvrij; er worden geen ingrediƫnten gebruikt die gluten bevatten. Daarnaast wordt in de producten die zetmeel bevatten altijd maiszetmeel gebruikt, waardoor ook deze producten glutenvrij zijn.

  Op onze verpakking van producten die linzen bevatten staat aangeven dat ze mogelijk sporen van gluten bevatten. Dit gaat om puntbesmetting, dit zit namelijk zo: op de velden waar onze linzen groeien, groeit soms het jaar daarvoor, of op het veld daarnaast, gluten bevattende granen. Er is dus een klein risico dat er een graankorrel met gluten mee wordt genomen bij de oogst. Doordat de linzen soms te sterk op glutenkorrels lijken qua grootte en kleur, kunnen wij niet met zekerheid uitsluiten dat alles verwijderd is, ondanks dat dat wij de linzen goed schoonmaken en reinigen.

Over de bereiding

 • Op het etiket staat dat de inhoud van de pot moet worden uitgeschept met een houten of plastic lepel. Waarom is dit?

  Voor de zekerheid. Bij het uitscheppen van een glazen pot met een metalen lepel bestaat er een (kleine) kans dat je met de lepel tegen de pot tikt, waardoor er een stukje glas los kan laten. Om dit te voorkomen raden wij aan om een houten of kunststof lepel te gebruiken voor het uitscheppen. Dit is dus een advies om te voorkomen dat er eventueel glas tussen je groenten terecht komt en daarom zetten wij dit standaard op onze producten.
 • Hoe moet/kan ik de groenten bereiden?

  Verhit de inhoud van de pot in een pannetje op het vuur. Laat het niet koken en giet de groente pas af na het verhitten. Je kunt het product ook verwarmen in de magnetron. Hierbij kun je de groente voor het opwarmen afgieten en het ongeveer 30 seconden verwarmen in een schaal (afhankelijk van het vermogen van de magnetron). Ga voor onze lekkere recepten naar de Keuken van bij ons pagina op deze website.
 • Waarom gaan erwten en bonen uit een pot schuimen bij het bereiden?

  Peulvruchten, zoals bonen en erwten, bevatten veel eiwitten. Bij het verwarmen komen deze vrij, waardoor het schuim ontstaat. Dit is geheel natuurlijk en komt ook voor bij verse bonen of bij het bereiden van bijvoorbeeld erwtensoep. De eiwitten kunnen een beetje bitter zijn, vandaar dat vaak wordt geadviseerd om het schuim weg te scheppen of om het product na bereiding goed af te gieten.