BZ curry landscape
  • 3 pers
  • 25 min
Terug naar overzicht

Curry met kikkererwten en zoete aardappel

Snijd de wortelen in halve plakjes.

Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de wortel en zoete aardappelblokjes beetgaar.

Voeg de curry pasta, tomatenpuree en de kokosmelk toe en eventueel wat bouillon als de saus te dik is.

Roer de uitgelekte kikkererwten erdoor en warm het geheel goed door.

Voeg als laatste de halve cherrytomaatjes en een flinke hand grof gesneden peterselie of koriander toe.

Serveer met rijst. Lekker met naanbrood.

Ook lekker!

  • 1 pak HAK kikkererwten (380 gr)
  • 400 gr zoete aardappelblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2-3 el rode curry pasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 winterwortelen
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 1 bosje peterselie/koriander
  • 250 gr rijst
  • 2 el olie
  • Naanbrood (optioneel)
  • Groentebouillon (optioneel)