BZ salade linzen landscape
  • 2 pers
  • 30 min
Terug naar overzicht

Salade met linzen en pompoen

Verwarm de oven voor op 250°C. Snijd de ui en de puntpaprika's in halve ringen, snijd de courgette in dunne schijfjes.

Meng de puntpaprika, ui, pompoen en de olie goed door elkaar en spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak het geheel ca. 20 minuten en schep af en toe om tot het geheel goed geroosterd is.

Laat de groenten even afkoelen.

Verdeel de slamelange over een schaal.

Verdeel de geroosterde groenten en de uitgelekte linzen over de melange.

Top af met de verkruimelde feta.

Serveer direct. Lekker met een beetje balsamico siroop.

Ook lekker!

  • 1 pak HAK linzen
  • 75 gr rucola slamelange
  • 1 gele (of groene) courgette
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 00 gr pompoenblokjes
  • 2 rode uien
  • 75 gr feta
  • 2 el olie
  • Balsamico siroop (optioneel)